Nederlands Bel gratis 0800 020 1517 voor vragen over je boeking
In samenwerking met Hotel in Parijs

Cimetière du Père-Lachaise

Cimetière du Père-Lachaise

Begraafplaats Père-Lachaise is de grootste en meest prestigieuze begraafplaats van Parijs. Al meer dan twee eeuwen vinden talloze Franse en internationale beroemdheden er hun laatste rustplaats.

Het bezoeken van een begraafplaats is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een stedentrip naar Parijs. Cimetière du Père-Lachaise is echter één van de meest bezochte locaties in de Franse hoofdstad. Een uitgebreide wandeling over de begraafplaats duurt ongeveer twee uur, maar je kunt natuurlijk ook wat rondwandelen of een specifiek graf bezoeken. Op veel schaduwrijke plekjes staat een bankje waar je even kunt uitrusten en kunt genieten van de stilte.

Achtergrond

Tegenwoordig is het een eer om op Père-Lachaise begraven te mogen worden, maar toen het terrein in 1804 in handen kwam van de stad Parijs werd het aanvankelijk gezien als te ver van de stad. Pas nadat de graven van een aantal beroemde Fransen – zoals de schrijvers La Fontaine en Molière – naar de begraafplaats verhuisd werden, wilden vermogende Parijzenaars veel geld betalen om op Père-Lachaise begraven te worden. Halverwege de negentiende eeuw verrees op Père-Lachaise het ene praalgraf na het andere en werden ook de eerste grote mausolea gebouwd.

Tussen de talloze graven, bomen en bloemen zijn de laatste rustplaatsen van vele honderden Franse en internationale beroemdheden te vinden. Enkele voorbeelden zijn de schrijver Honoré de Balzac, componist Frédéric Chopin, zanger Jim Morrison, schrijver Oscar Wilde, kunstschilder Karel Appel, zangeres Edith Piaf en schrijver Marcel Proust. Vooral de graven van Jim Morrison en Oscar Wilde trekken nog dagelijks veel bezoekers. Behalve graftombes telt Père-Lachaise ook talloze monumenten ter nagedachtenis aan concentratiekampen zoals Auschwitz en Buchenwald. Ook zijn er een aantal zeer imposante bouwwerken te vinden, zoals het crematorium en het columbarium.

Door de enorme oppervlakte van Père-Lachaise (ruim 47 hectare) en de vele kronkelende weggetjes is het vrijwel ondoenlijk om zonder plattegrond een specifiek graf te vinden.

Bereikbaarheid

plattegrond Père-Lachaise Parijs

De begraafplaats (A op de kaart) ligt iets ten oosten van het centrum van de stad en is bereikbaar via verschillende metrostations. Philippe Auguste (1) bevindt zich vlakbij de hoofdingang, terwijl station Père Lachaise (2) op de lijnen 2 en 3 toegang geeft tot een zij-ingang. Station Gambetta (3) op lijn 3 tenslotte, is niet ver van één van de achteringangen.

Praktische informatie

  • Officiële naam: Cimetière du Père-Lachaise
  • Openingstijden: www.pere-lachaise.com
  • Nabije attracties: Kasteel van Vincennes, Hôtel de Ville en de Notre-Dame
  • Arrondissement: XXe (Ménilmontant)
  • Tijdsbestek: anderhalf tot twee uur

MEER LEUKE TIPS OP FACEBOOK, TWITTER EN INSTAGRAM!

© 2006-2017 Hotelinparijs.nl - Alle rechten voorbehouden.
Hotel in Parijs is een merk van GoodReason.
Nederlands Bel gratis 0800 020 1517 voor vragen over je boeking.

In samenwerking met Hotel in Parijs