Nederlands Bel gratis 0800 020 1517 voor vragen over je boeking
In samenwerking met Hotel in Parijs

Eiffeltoren

De Eiffeltoren

OpeningstijdenToon prijzen

De Eiffeltoren is hét symbool van Parijs en met jaarlijks meer dan zes miljoen bezoekers nog steeds het best bezochte monument ter wereld.

Van de talloze toeristische bezienswaardigheden in de Franse hoofdstad is de Eiffeltoren zonder twijfel de meest iconische. Oorspronkelijk werd de toren gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1889, precies honderd jaar na de Franse Revolutie. Destijds was de stalen constructie met 317 meter het hoogste bouwwerk ter wereld. Vandaag de dag is de Eiffeltoren nog steeds één van de hoogste gebouwen van Frankrijk, met zelfs het hoogste observatieplatform van Europa.

Achtergrond

De Eiffeltoren is ontworpen door Maurice Koechlin en Emile Nouguier in opdracht van hun baas, de aannemer Gustav Eiffel. Ondanks het feit dat de toren al ruim honderd jaar staat, is het nog altijd een bouwkundig meesterwerk. Met meer dan 18.000 stukken metaal, die bij elkaar gehouden worden door 2,5 miljoen klinknagels, blijft het bouwwerk een grote technologische prestatie. Hoewel de Eiffeltoren 317 meter tot aan de vlaggenstok meet, wordt vaak een hoogte van 324 meter vermeld. Die hoogte is inclusief de televisiemasten die na de Tweede Wereldoorlog gemonteerd werden. ’s Avonds wordt de toren belicht en van 21:00 tot 0:00 uur gaan deze lichten elk heel uur enkele minuten knipperen.

De Eiffeltoren bezoeken

De Eiffeltoren staat aan de oever van de Seine en heeft drie verdiepingen, waarvan de eerste op 57 meter hoogte is. Hier vind je behalve een restaurant ook een kleine tentoonstelling met objecten die gebruikt zijn bij de bouw. De tweede verdieping (op 116 meter hoogte) heeft ook een restaurant en een heel wat beter uitzicht. Waar de eerste twee verdiepingen ook per trap bereikbaar zijn, zul je voor de derde verdieping (op 276 meter hoogte) de lift moeten nemen. Vanaf hier heb je een fenomenaal uitzicht over Parijs en bij helder weer is het zelfs mogelijk om tot ver buiten de stad te kijken.

Meer informatieKoop e-ticket(s)

Koop je toegangskaarten voor de Eiffeltoren online bij onze partner Tiqets en loop langs de wachtrij.
Betrouwbaar, voordelig, betalen met iDeal

Bereikbaarheid

plattegrond Eiffeltoren Parijs

De Eiffeltoren (A op de kaart) ligt aan de Seine, net iets buiten de kern van het centrum van Parijs, maar is uiteraard eenvoudig te te bereiken met het openbaar vervoer. Het handigste metrostation is Trocadéro (1) op lijnen 6 en 9, maar voor een beter uitzicht op de toren zelf, kun je overwegen om uit te stappen bij metrostation École Militaire (2) op lijn 8, waarna je door het park Champ-de-Mars naar de Eiffeltoren toe kunt lopen. Vanaf beide stations is de Eiffeltoren makkelijk te vinden, omdat hij overal boven uitsteekt.

Praktische informatie

MEER LEUKE TIPS OP FACEBOOK, TWITTER EN INSTAGRAM!

© 2006-2017 Hotelinparijs.nl - Alle rechten voorbehouden.
Hotel in Parijs is een merk van GoodReason.
Nederlands Bel gratis 0800 020 1517 voor vragen over je boeking.

In samenwerking met Hotel in Parijs