Nederlands Bel gratis 0800 020 1517 voor vragen over je boeking
In samenwerking met Hotel in Parijs

Het Louvre

Het Louvre

OpeningstijdenToon prijzen

Het Louvre ligt midden in het centrum van Parijs, aan de oever van de Seine en is met jaarlijks meer dan acht miljoen bezoekers het best bezochte museum ter wereld.

Door de gigantische afmetingen is het tevens één van de grootste musea ter wereld. Het gebouw is in de zestiende eeuw oorspronkelijk gebouwd als een koninklijk paleis, maar werd na de Franse Revolutie in 1793 omgevormd tot een museum om de nationale kunstcollectie tentoon te stellen. Vooral tijdens de beruchte Europese veldtochten van Napoleon in de decennia daarna werd heel wat kunst buitgemaakt om de collectie van het museum uit te breiden.

Achtergrond

De acht hoofdcollecties zijn: Egyptische oudheden; Griekse, Etruskische en Romeinse oudheden; Oosterse oudheden; Kunst van de Islam; Beeldhouwkunst; Kunstvoorwerpen; Westerse Schilderkunst; en tenslotte Grafische kunst. Met duizenden schilderijen, tekeningen, beelden, kunstvoorwerpen en archeologische vondsten, kun je probleemloos vele uren of zelfs dagen door de gangen van het Louvre slenteren.

Veel bezoekers willen in ieder geval de wereldberoemde meesterwerken bekijken, zoals de Mona Lisa van Leonardo da Vinci , de Venus van Milo en de Nikè van Samothrake. Door de drukte is het vaak onmogelijk om deze werken rustig in je op te nemen, stel je er daarom niet al teveel van voor. Minstens zo interessant zijn de kunstwerken die iets minder massaal in de belangstelling staan.

Het Louvre bezoeken

Het Louvre is zoals gezegd een gebouw van enorme afmetingen. De ingang bevindt zich in een glazen piramide op de grote binnenplaats, die aan de westzijde overloopt in de Jardin des Tuileries. Via een roltrap kom je in de ondergrondse centrale hal waar de kassa’s zich bevinden. ’s Ochtends kan het erg druk zijn, maar na het middaguur ben je meestal binnen in een minuut of 20. De gratis plattegrond heeft een helder beeld van de indeling van het Louvre. Alle werken bekijken in één dag is onmogelijk, maak dus een keuze welke werken je graag wilt gaan bekijken. Kijk daarvoor bijvoorbeeld vooraf eens op de website.

Leuk weetje: De kleine Arc de Triomphe du Carrousel op de binnenplaats van het Louvre staat exact in een rechte lijn met de Obelisk op de Place de la Concorde, de grotere en bekendere Arc de Triomphe en de Grand Arche in La Défense.

Meer informatieKoop e-ticket(s)

Koop je toegangskaarten voor de Louvre online bij onze partner Tiqets en loop langs de wachtrij.
Betrouwbaar, voordelig, betalen met iDeal

Bereikbaarheid

plattegrond Louvre Parijs

Aangezien het Louvre tot de populairste bezienswaardigheden in Parijs behoort is het heel goed bereikbaar. Metrostation Palais Royal-Musée du Louvre (1 op de kaart) op lijnen 1 en 7 ligt net buiten de muren van het museum. Vanaf hier kun je een snelle route lopen naar het Louvre via de ingang van het ondergrondse winkelcentrum Carrousel du Louvre, maar de ingang onder de glazen piramide op de binnenplaats (B) is veel interessanter en maar een klein stukje verder lopen.

Praktische informatie

  • Openingstijden + e-Ticket(s) kopen
  • Franse naam: Musée du Louvre
  • Officiële website Museum het Louvre: www.louvre.fr
  • Nabije bezienswaardigheden: Pont Neuf, Sainte-Chapelle, Place de la Concorde
  • Arrondissement: Ie (Louvre)
  • Tijdsbestek: enkele uren tot een dag

MEER LEUKE TIPS OP FACEBOOK, TWITTER EN INSTAGRAM!

© 2006-2017 Hotelinparijs.nl - Alle rechten voorbehouden.
Hotel in Parijs is een merk van GoodReason.
Nederlands Bel gratis 0800 020 1517 voor vragen over je boeking.

In samenwerking met Hotel in Parijs