Nederlands Bel gratis 0800 020 1517 voor vragen over je boeking
In samenwerking met Hotel in Parijs

Zoek Hotels:

Aankomst

Vertrek

Hoogtepunten stedentrip Parijs

 De Eiffeltoren

De Eiffeltoren werd gebouwd voor de Wereldtentoonstelling in 1889 en zou aanvankelijk alweer na 20 jaar afgebroken worden. Inmiddels is het bouwwerk een symbool voor de stad geworden. Wanneer je onderaan de toren staat zul je overweldigd worden door de 317 meter hoge stalen constructie. Voor een prachtig uitzicht over Parijs ga je met de lift naar de derde verdieping!

Museum het Louvre

Het Louvre is niet alleen één van de oudste musea ter wereld (de opening was in 1793), maar ook nog eens het meest bezochte museum. In de loop van de jaren is er een gigantische collectie opgebouwd, van onder andere kunst uit de oudheid, (moderne) westerse schilderkunst en beeldhouwkunst. De bekende piramide is in 1988 ontworpen door architect Pierre Bernard.

Duurzaam Hotel

Holiday Inn Express Parijs

Holiday Inn Express Paris - Canal De La Villette, zoals het hotel voluit heet, ligt op een prachtige locatie aan het Bassin de la Vilette. Op loopafstand ligt het enorme Parc de la Vilette met elf thematuinen. Bij de bouw van het hotel zijn zoveel mogelijk duurzame materialen gebruikt, op het dak liggen zonnepanelen en er is een uitgebreid recyclingprogramma.

De kamers zijn modern ingericht met meubels in rustige kleuren. Je hebt de beschikking over een flatscreen-tv, draadloos internet, airco en koffie- en theevoorzieningen. De badkamers zijn uitgevoerd met een douche, wc, wastafel en haardroger. Met de metro ben je binnen 10 minuten in het centrum van Parijs.

850+ ReviewsToon prijzen

Voordelig Stedentrip Hotel!

Cler Hotel Parijs

Cler Hotel

Het Cler Hotel is een sfeervol Parijs designhotel en ligt aan een rustig straatje, midden in het 7e arrondissement. Naar de Eiffeltoren is het nog geen 10 minuten lopen en Les Invalides - waar je de graftombe van Napoleon kunt bekijken - is nog dichterbij. Het hotel is gevestigd in een elegant, historisch gebouw en telt slechts 26 kamers. Deze zijn stuk voor stuk modern ingericht, met houten vloeren en zachte kleuren. 's Ochtends wordt er een heerlijk petit dejeuner geserveerd en wifi is gratis! Lees verder + Foto's..

950+ ReviewsToon prijzen

Shoppen in Parijs

Naast de tweedehands markten (zie video) is de Champs-Élysées dé plek om te gaan shoppen tijdens je stedentrip in Parijs. Je vindt er alle grote modehuizen, bekende winkelketens en tientallen exclusieve boetiekjes. Het winkelgebied loopt door ten noorden van de Champs-Élysées naar de parallel gelegen Rue du Faubourg St-Honoré en ten zuiden naar de Avenue Montaigne, richting de Seine.

Arc de Triomphe en Père-Lachaise

Arc de Triomphe Parijs

De Arc de Triomphe is gebouwd ter ere van de overwinning van Napoleon in Austerlitz. Architect Jean-François Chalgrin gebruikte Romeinse triomfbogen uit de oudheid als inspiratie voor zijn ontwerp. De beeldhouwwerken vertellen verhalen uit de Franse geschiedenis en zijn door bekende beeldhouwers gemaakt. Bovenop de triomfboog - alleen bereikbaar via een tunneltje - heb je een prachtig uitzicht over Parijs. Beneden is het graf van de onbekende soldaat, waar ieder jaar het einde van de Eerste Wereldoorlog wordt herdacht.

Père-Lachaise

Net iets buiten het centrum van Parijs ligt het voormalige landgoed Cimetière du Père-Lachaise, dat sinds 1804 in gebruik is als begraafplaats. Er liggen veel bekende wereldburgers begraven, waaronder Karel Appel, Maria Callas, Frédéric Chopin, Jim Morrison, Oscar Wilde, Edith Piaf en Marcel Proust. De prachtige grafmonumenten zijn een populaire bezienswaardigheid tijdens een stedentrip naar Parijs.

Zeer luxe!

Shangri-La Hotel Paris

Shangri-La Hotel Paris

Shangri-La Hotel Paris is gevestigd in de voormalige residentie van Roland Bonaparte, een achterneef van Napoleon. Het hotel staat slechts enkele honderden meters bij de Eiffeltoren vandaan, waar je vanaf het dakterras een schitterend uitzicht op hebt. Het Shangri-La Hotel biedt uiteraard alle denkbare luxe, zoals een groot binnenzwembad en maar liefst drie restaurants, waarvan er twee een michelinster hebben! Lees verder + Video..

200+ ReviewsToon prijzen

Duurzaam Hotel

Hotel Regent’s Garden

Hotel Regent's Garden is een luxe viersterrenhotel met verschillende ecolabels en een bijzondere historie. Keizer Napoleon III gaf de voormalige villa halverwege de 19e eeuw cadeau aan een vriend. Vandaag de dag staat Hotel Regent's Garden bekend om zijn persoonlijke benadering en zeer attente personeel. Het hotel ligt in een rustige straat en beschikt over een grote tuin waar je heerlijk in de zon kunt ontbijten.

550+ ReviewsToon prijzen

Beroemde kerken in Parijs

Een van de belangrijkste kerken in Parijs is de Notre Dâme, die zijn bekendheid kreeg door De Klokkenluider van de Notre Dame van Victor Hugo. De Gotische Kathedraal ligt op een eiland, (Île de la Cité) in de rivier de Seine. In de kerk zijn naar eigen zeggen drie relikwieën van Christus opgeslagen: zijn doornenkroon, een één van zijn nagels en deel van het kruis. De kerk is deels nog in originele staat, maar werd tijdens de negentiende eeuw wel gerestaureerd.

Église Saint Sulpice Parijs

De zeventiende-eeuwse Église Saint Sulpice is vooral beroemd doordat een deel van de Da Vinci Code van schrijver Dan Brown zich hier afspeelt. Minder bekend, maar zeker niet minder de moeite waard zijn de fresco’s van Eugène Delacroix in de Saint-Anges kapel, aan de rechterkant van de ingang. Afgebeeld zijn Jacobs worsteling met de engel, Sint Michael die de duivel verslaat en De verdrijving van Heliodorus uit de tempel. Meer werk van de kunstenaar is te zien in Musée Delacroix.

In grote delen van Parijs kun je tot slot de Basilique du Sacré-Cœur zien liggen, op de top van de heuvel Montmartre. Als je niet zo van een flinke klimpartij houdt kun je gebruikmaken van een treintje naar boven: de Funiculaire de Montmartre.

Goedkope stedentrip Parijs

Bij Hotel in Parijs vind je de beste aanbiedingen voor een goedkope stedentrip Parijs. Vaak liggen de hotels dichtbij een populaire bezienswaardigheid, zoals de Eiffeltoren of de Arc de Triomphe Zoek je een luxe hotel in het centrum van Parijs? Dan is een last minute stedentrip vaak de goedkoopste optie.

Duurzame stedentrip Parijs

Een stedentrip Parijs met de trein is goed voor het milieu en je portemonnee. Via onze site kun je direct tickets kopen voor de Thalys, die negen keer per dag van Amsterdam naar Parijs rijdt. De Thalys doet er 3:13 uur over en is sneller dan de auto of het vliegtuig. Je stedentrip naar Parijs begint al in de trein!

Over Hotel in Parijs

Hotel in Parijs is onderdeel van Lovetrips, gevestigd in Amstelveen en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Amsterdam onder nummer 54242312. Lovetrips is gespecialiseerd in online reisinformatie over romantische reizen en stedentrips in Europa.

MEER LEUKE TIPS OP FACEBOOK, TWITTER EN INSTAGRAM!

© 2006-2017 Hotelinparijs.nl - Alle rechten voorbehouden.
Hotel in Parijs is een merk van GoodReason.
Nederlands Bel gratis 0800 020 1517 voor vragen over je boeking.

In samenwerking met Hotel in Parijs