Nederlands Bel gratis 0800 020 1517 voor vragen over je boeking
In samenwerking met Hotel in Parijs

Trein naar Parijs

DienstregelingToon prijzen

De Thalys is een populaire en supersnelle trein. Met de trein naar Parijs reizen heeft als voordeel dat je:

  • Lekker de benen kunt strekken onderweg
  • Niet hoeft de stoppen voor koffie of een plaspauze
  • Geen parkeerplaats hoeft te zoeken in Parijs

Wel een fijn idee toch, om lekker fris in Parijs aan te komen?

Reserveren en Vertrek

Negen keer per dag rijdt de Thalys van station Amsterdam Centraal naar Gare du Nord in Parijs. Onderweg stopt de trein op de stations Schiphol, Rotterdam, Antwerpen en Brussel. Vanuit Amsterdam is de reistijd 3:17 uur en vanuit Rotterdam slechts 2:37 uur! Daar komt natuurlijk nog wel de tijd van je huis naar één van deze stations bij.

Met de trein naar Parijs gaan hoeft helemaal niet duur te zijn, een enkele reis in de 2e klas is er al vanaf 35 euro! Dat tarief geldt natuurlijk alleen als je op tijd boekt en niet op ieder vertrekmoment. Als je korter dan drie maanden voor vertrek boekt, of je reis wilt kunnen wijzigen, gelden er iets hogere tarieven. Tickets koop je heel eenvoudig online, betalen kan met iDeal of creditcard.

Onderweg

Zorg dat je minimaal een half uur voor vertrek op het station aanwezig bent. Ongeveer 10 minuten voor de vertrektijd worden de deuren van de Thalys geopend. Op je ticket staat een rijtuignummer en een stoelnummer. Check op de speciale borden op het perron waar je moet instappen. Twee stuks handbagage en één grotere koffer mag je zonder extra te betalen meenemen. Dat wordt shoppen dus in Parijs!

In de trein naar Parijs zijn heerlijk zachte stoelen, met aan de zijkant een stopcontact. Tegen betaling is er wifi aanwezig. De verbinding is meestal goed, maar kan soms haperen in een tunnel of gebied met slecht bereik. Wil je nog meer luxe, extra beenruimte, een gratis krant en gratis wifi? Boek dan een 1e klas ticket vanaf 79 euro.

Over het algemeen zijn de toiletten in de Thalys erg netjes en schoon. Reis je in een rolstoel? Informeer dan vooraf even naar de voorzieningen aan boord en hulp op de stations, bij NS International. In het barrijtuig kun je met contant geld of een creditcard broodjes, koffie, snacks en snoep kopen.

Aankomst in Parijs

Voor je het weet wordt er omgeroepen dat de Thalys zijn eindbestemming Gare du Nord in Parijs heeft bereikt. Reis je verder met de metro naar je hotel? Ga dan met de roltrap of lift naar beneden. Bij de ingang van het metrostation kun je in de automaat een kaartje kopen. Op Gare du Nord kunnen zakkenrollers actief zijn. Let dus goed op je bagage en stop in de trein alvast wat muntgeld in je zak voor een metroticket. Ga je voor zekerheid? Koop dan je metrokaartje alvast in het barrijtuig van de Thalys!

Meer informatieReserveer nu

MEER LEUKE TIPS OP FACEBOOK, TWITTER EN INSTAGRAM!

© 2006-2017 Hotelinparijs.nl - Alle rechten voorbehouden.
Hotel in Parijs is een merk van GoodReason.
Nederlands Bel gratis 0800 020 1517 voor vragen over je boeking.

In samenwerking met Hotel in Parijs